Ny undersökning väntar för Larsson

Alpinstjärnan är kvar på sjukhus och nya undersökningar väntar i morgon.


Markus Larsson mådde dagen efter den svåra störtloppskraschen i Wengen efter omständigheterna bra.

Men alpinstjärnan är kvar på sjukhus och nya undersökningar väntar under fredagen.

Det är fortfarande för tidigt att säga hur länge Markus Larsson blir borta från skidåkningen. Prognoserna från onsdagen talade om att han måste vila i fyra till sex veckor.

– Markus ska röntgas igen i morgon (fredag) och efter det vet vi också när han får komma hem till Sverige, vi hoppas att det blir så snart som möjligt. Vi vill ha ett utlåtande från en svensk läkare innan vi kan säga hur länge Markus blir borta från skidåkningen, säger landslagstränaren Peder Hedeby till Skidförbundets hemsida.

Tanken var att Markus Larsson skulle ha startat i fredagens superkombination i Wengen, men så kom kraschen i onsdagens träningsåk. Strax innan målhoppet i den tuffa backen hamnade 30-åringen på innerskidan, som i sin tur slog till den andra skidan och sände Larsson med ansiktet nedåt rakt in i skyddsnätet. Han tappade medvetandet och ådrog sig skärsår, bruten näsa och en kraftig hjärnskakning som lett till en liten blödning i hjärnan.

– "Mackan" är ändå på rätt bra humör, säger Peder Hedeby.

– Naturligtvis är han besviken över att det här händer precis nu inför flera viktiga race som han sett fram emot hela året, men vi kan bara vänta och se hur lång tid det tar innan han är tillbaka i backen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!