Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VM i fara för Markus Larsson

Sport | 14/01/2009 19:05

Alpinåkaren Markus Larsson kan bli borta längre än befarat.

Alpinåkaren Markus Larsson kan bli borta längre än befarat efter träningskraschen i Wengen i dag. Enligt de första rapporterna från sjukhuset talades det om ungefär en veckas vila - men det kan bli betydligt längre än så och VM i Val d'Isre i början av februari är i farozonen, uppger TV 4:s Nyhetskanalen.

– Han har brutit näsan på ett antal ställen och har en liten inre blödning i huvudet, säger landslagsnaprapaten Ulf Ackerblad, som är på plats på sjukhuset, till TV 4.

Han kommer att tvingas göra ett uppehåll på 4-6 veckor.

Larsson hade målfållan i sikte i träningsloppet inför superkombinationen i Wengen på fredag. Men i en av de sista svängarna kraschade han och slogs medvetslös mot snön.

Karlstadsåkaren, som fyllde 30 för några dagar sedan, transporterades med helikopter till sjukhuset, där läkarna konstaterade att han fått en kraftig hjärnskakning, skärsår i ansiktet och bruten näsa.

Alpinherrarna kör i Wengen superkombination på fredag, störtlopp på lördag och slalom på söndag.

Skrivet av: