Dyrköpt svensk seger mot Sydkorea

Sverige övertygade, men Lukas Karlsson slog axeln ur led.


Sverige har fått en flygande start i handbolls-VM i kroatien. Gårdagens 41-14-seger mot Kuba följdes upp av en övertygande 31-25-vinst mot de små ettriga sydkoreanerna. Men det var en dyrköpt seger. Lukas Karlsson som ersatte magsjuke Dalibor Doder slog axeln ur led efter att ha landat illa och det kan ha varit slutet för hans VM-turnering. Ännu ett bakslag för ett redan skadedrabbat landslag.

– Det är kul att vi vinner, men självklart är det bittert att kanske inte få vara med i fortsättningen säger Lukas Karlsson till TV4.

Segern var egentligen aldrig hotad. Sverige utan Magnus Jernemyr och Doder tog kommandot direkt och i halvtid stod det 16 - 12 till Sverige efter att Andreas Palicka i det svenska målet stängt igen. Det var ingen som saknade de gamla målvaktshjältarna när Palicka var som en panter i målet.

– Han har varit bäst på plan. Han är inne i zonen, sa TV4:s handbollsexpert Tomas Axnér i halvtid.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade - för Palicka. Utespelarna hade däremot svårt att göra mål och räddades kvar i ledningen tack vare ett starkt målvaktsspel av den förre Redbergslidspelaren Palicka.

Två spelare som däremot visade framfötterna var Jonas Källman och Oscar Carlén. Efter att Sveriges lagkapten Kim Andersson fått sin tredje utvisning i och med Sydkoreas reducering till 17-21 fick Carlén massor med speltid som högernia. Och han gjorde det bra. Källman visade även samtidigt varför han är en av världens bästa vänstersexor när han satte tio mål på tolv skott.

– Skitbra spelat killar, sa förbundskaptenen Staffan Olsson.

Allt som allt en fin svensk start på turneringen. Nu återstår det att se om förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren kallar in en spelare som ersättare för Lukas Karlsson som ser ut att missa resten av turneringen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!