Doder och Sjöstrand Sveriges hjältar

- 19/01/2009, 20:03 -

Dalibor Doder och Sveriges nya målvaktsgeneration har presenterat sig.

Andreas Palicka blev stor målvaktshjälte mot Sydkorea i går kväll. I kväll tog Johan Sjöstrand över mot Spanien, och gjorde det kanske ännu bättre. Tillsammans med den tidigare magsjuke Dalibor Doder (11 mål) dominerade Sjöstrand matchen från början till slut. Sverige vann till slut med 34-30 efter att ha haft en 19-13-ledning i halvtid och var aldrig i underläge.

– Tycker att vi spelar ett otroligt bra försvarsspel och Johan spikar igen i målet, sa Doder till TV4 i halvtid.

Det svenska landslaget visade bragdtakter och för en kväll var det ingen som saknade de gamla guldhjältarna. De nya förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren har fått det nya landslaget att tro på sig själva och trots skador på stora viktiga spelare var det aldrig något snack om saken mot Spanien.

Målvakten Sjöstrand visade att Sverige inte behöver en 40-årig målvakt för att hävda sig i ett VM-slutspel. Med en kaxig attityd sänkte han fullständigt de flesta spanska spelare. Det var egentligen bara den spanske bombaren Iker Romero som ständigt fick hål på Sjöstrand.

Sveriges mittnia och bäste målskytt, Dalibor Doder, visade inga tecken på den magsjuka han drabbades av inför matchen mot Sydkorea. Han stänkte in elva mål på alla möjliga och omöjliga sätt. Trots att han varit däckad 24 timmar tidigare kämpade han på i både anfall och försvar.

– Jävligt skönt, men jag är helt slut nu, säger Doder till TV4 efter matchen.

– Det kändes som att allt gick in idag. Men det är inte bara jag som gör en bra match. Hela laget är bra, sa Doder.

I och med segern tar Sverige över ledningen i grupp B. Kroatien kan gå upp i topp om man slår Kuba med fler än 17 mål. Segern betyder att det nu kan bli riktigt trevligt även i fortsättningen för svensk del när VM-spelet i slutet av veckan flyttar till Zagreb. Eftersom Spanien troligen är ett av de båda andra lag ur gruppen som följer Sverige dit har man redan två poäng i bagaget när kampen om semifinalplatserna börjar.

Nästa match för Sverige blir den mot Kuwait på onsdag.

Skrivet av: