Larsson håller hoppet uppe

Hade läkarna fått bestämma hade säsongen troligen varit slut.


Hade läkarna fått bestämma hade säsongen troligen varit slut. Men Markus Larsson håller modet - och hoppet - uppe.

– Jag vill inte ge upp förrän vi kollat alla möjligheter, säger han till TT.

Den svenska alpinstjärnan träffade på tisdagen experter på Karolinska universitetssjukhuset. Med sig hade han magnetkamerabilderna från sjukhuset i Schweiz, bilderna som visar blödningen i hjärnan som han fick i störtloppskraschen i Wengen i förra veckan.

– Tyvärr fick jag inte allt för mycket nya besked. Det finns fortfarande inget beslut om resten av säsongen, säger Larsson, som fortfarande lider av huvudvärk efter den våldsamma olyckan.

– Jag tycker inte att värken förändrats så jättemycket. Men det är tydligen fullt normalt.

Klart är att det definitivt inte blir någon start i Kitzbühel i helgen eller Schladming nästa vecka. Men om vilan kommer att sträcka sig även över VM i Val d'Isre som drar i gång om knappt två veckor är fortfarande ovisst.

Läkarna han träffat var redan från början relativt negativa när den fortsatta säsongen och VM kom på tal. En blödning i hjärnan är inget att leka med och riskerna vid en ny olycka i skidbacken är stora.

Men Larsson vill inte se sig slagen riktigt ännu. Därför väntar nya undersökningar, bland annat ett koordinationstest, som kan ge svar.

– Skulle läkarna säga att jag absolut inte får köra, då gör jag inte det. Men jag vill inte ge upp hoppet, oavsett vad de säger.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.