Nadal kör över allt i Australien

Vann enkelt över svåra Tommy Haas. Klar för åttondelsfinal mot Gonzalez.


Det börjar hetta till i Australian Open nu. Åttondelsfinalerna är klara och då i stort sett alla favoriter och outsiders är kvar i turneringen kommer vi bjudas på drömmatcher i över en vecka framöver.

Efter midnatt i Melbourne återstod fortfarande två matcher på fredagens program. Rafael Nadal hade inga som helst problem med att göra processen kort med Tommy Haas. Tysken är verkligen ingen drömmotståndare för någon på ATP-touren. En riktigt bra dag kan han störa vilken spelare som helst, men när Nadal spelar som han gjort under den inledande veckan i allmänhet, och mot Haas i synnerhet, är han ostoppbar.

Vinsten skrevs till 6-4, 6-2, 6-2 och världsettan stormar mot titeln. Sannolikheten att vi får se ytterligare en final mellan Nadal och Federer blir allt större då båda två har spelat felfritt så här långt.

Den andra nattmatchen framkallade gåshud. Richard Gasquet såg ut att ge Frankrike hela fyra representanter i åttondelsfinalerna, men trots 2-0-ledning i set tappade han matchen mot Fernando Gonzalez. I det tredje setet vann chilenaren i tiebreak med 12-10, siffror som skulle visa sig vara gångbara matchen. Fjärde akten gick snabbt till Gonzalez innan det femte blev en omgång att minnas. Gonzalez vann setet med 12-10 och får nu hoppas att krafterna hinner återkomma till åttondelen mot Nadal.

Noterbart är att av de 382 bollarna som spelades under matchen vann Gasquet och Gonzalez exakt lika många – 191 var. Definitionen för jämnt.

Nadal gör reklam för KIA – "The power to surprise"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!