Nadal kör över allt i Australien

Vann enkelt över svåra Tommy Haas. Klar för åttondelsfinal mot Gonzalez.


Det börjar hetta till i Australian Open nu. Åttondelsfinalerna är klara och då i stort sett alla favoriter och outsiders är kvar i turneringen kommer vi bjudas på drömmatcher i över en vecka framöver.

Efter midnatt i Melbourne återstod fortfarande två matcher på fredagens program. Rafael Nadal hade inga som helst problem med att göra processen kort med Tommy Haas. Tysken är verkligen ingen drömmotståndare för någon på ATP-touren. En riktigt bra dag kan han störa vilken spelare som helst, men när Nadal spelar som han gjort under den inledande veckan i allmänhet, och mot Haas i synnerhet, är han ostoppbar.

Vinsten skrevs till 6-4, 6-2, 6-2 och världsettan stormar mot titeln. Sannolikheten att vi får se ytterligare en final mellan Nadal och Federer blir allt större då båda två har spelat felfritt så här långt.

Den andra nattmatchen framkallade gåshud. Richard Gasquet såg ut att ge Frankrike hela fyra representanter i åttondelsfinalerna, men trots 2-0-ledning i set tappade han matchen mot Fernando Gonzalez. I det tredje setet vann chilenaren i tiebreak med 12-10, siffror som skulle visa sig vara gångbara matchen. Fjärde akten gick snabbt till Gonzalez innan det femte blev en omgång att minnas. Gonzalez vann setet med 12-10 och får nu hoppas att krafterna hinner återkomma till åttondelen mot Nadal.

Noterbart är att av de 382 bollarna som spelades under matchen vann Gasquet och Gonzalez exakt lika många – 191 var. Definitionen för jämnt.

Nadal gör reklam för KIA – "The power to surprise"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.