Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fansen får se Davis Cup-matchen

Sport | 22/01/2009 17:16

Matchen mot Israel i Davis Cup kommer trots allt att spelas inför publik.

Kriget i Mellanöstern mellan Israel och Hamas har hotat arrangemanget av Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. Planen från början var att fighten skulle spelas helgen den 6-8 mars i Baltiska hallen i Malmö. Den spända läget har dock gjort att polisen betecknar matchen som ett högriskarrangemang. Detta i samband med att flera organisationer, däribland socialdemokraterna i Skåne, krävt att matchen överhuvudtaget inte ska genomföras har gjort att biljettförsäljningen skjutits upp i väntan på nytt besked.

Efter samtal mellan Malmö Stad och det Svenska Tennisförbundet har det nu bestämts att matchen ändå ska spelas som planerat.

– Vi kommer att genomföra matchen, annars blir vi ju diskvalificerade och nerflyttade. Det enda som får oss att ställa in är om det kommer andra direktiv från regering eller riksdag, säger Svenska Tennisförbundets ordförande Stefan Dahlbo enligt eurosport.se.

Hotet om tomma läktare på grund av den politiska laddning som präglar matchen kan alla tennisälskare också skaka av sig. Publiken är välkommen och biljettsläppet sker den 12 februari.

Spanien vann över Argentina i finalen av Davis Cup 2008

Skrivet av: