Helgesson vidare med liten marginal

Viktoria Helgesson gick till final i konståknings-EM med minimal marginal.


Futtiga fyra hundradels poäng var Helgessons lycka.

Efter ett kortprogram fyllt med missar fick svenskan poängen 37,24 och slutade på 24:e plats, just den placering som gör att hon får köra även i lördagens fria program. Helgessons personliga rekord är 49,68 poäng.

Hemmanationen Finland dominerade under fredagen. Laura Lepistö (56,62) leder före landsmaninnan Susanna Pöykio (56,06) inför lördagen. Italienska förhandsfavoriten Carolina Kostner är trea med 51,36 poäng.

Här uppträder hon med Robert Wells.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.