Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tunga avhopp i Vänersborg

Sport | 24/01/2009 10:53

Högt uppsatta ledamöter i Vänersborgs bandystyrelse avgår.

Tre tunga ledamöter i IFK Vänersborgs bandystyrelse avgår i protest mot klubbens ordförande Stig Bertilsson.

Det är klubbens vice ordförande, ekonomiansvarige och kassör som lämnar sina uppdrag i klubben. I ett öppet brev i lokaltidningen TTELA berömmer de visserligen Bertilsson för hans engagemang i det arenabygge klubben håller på med, men de tycker också att han visat brist på förtroende för styrelseledamöterna och en ovilja att involvera dem i arbetet. Därför lämnar de nu klubben. De påpekar dock att de skulle fortsatt sitt arbete under andra förutsättningar.

– Väldigt grova anklagelser. Men med tanke på den diskussion som har varit på senaste tiden om arenaprojektet kan jag ha en viss förståelse för deras agerande ändå, säger Bertilsson, till TTELA, och hävdar att den kvarvarande styrelsen är helt enig i frågan om hur den nya arenan ska hanteras.

Även en fjärde styrelseledamot lämnar sitt uppdrag, men han har inte undertecknat det öppna brevet även om han instämmer i en del av vad som sägs i det.

– Jag har sett ett utkast till brevet och det är en hel del av det som står om som jag inte har varit inblandad i. Bitarna som gäller Arena Vänersborg har jag varit för dåligt insatt i, säger han.

Vänersborg ligger på sjunde plats i bandyns elitserie.

Skrivet av: