Lördag 3 Dec
Stockholm

Sluggermöte i åttondelen

Tsonga och Blake smäller ut sina motståndare. Nu möter de varandra i Melbourne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Han spelade några bra gem , och några inte riktigt lika bra, sade Dudi Sela sedan han manövrerats av Jo-Wilfried Tsonga.

Analysen stämmer riktigt bra. Tsonga vann med 3-1 i set, och även om segern var komfortabel har fransmannen en tendens att pendla rejält i sitt spel. Efter att ha vunnit de två första seten med 6-4 och 6-2 gick Tsonga antagligen ut till det tredje och trodde det var klart. Vips, så satt han där på Rod Laver Arena med skägget i brevlådan och fick se Sela spela ut honom till setvinst med 6-1. Matchen fick därigenom lite nerv, men Tsonga förstod allvaret, höjde sig till första och andra sets kapacitet och krossade israelen i det fjärde setet med 6-1.

– För mig är Andy Murray, Rafael Nadal och Roger Federer favoriter till slutsegern, efter dem kommer kanske Tsonga, säger Sela efter matchen till Australian Opens officiella hemsida.

I åttondelsfinalen får Tsonga nu möta den mörkhyade kollegan James Blake. Amerikanens vinst över Igor Andreev var snarlik den som Tsonga innan dess hade kammat hem. Efter två hyfsat enkla inledande set slappnade Blake av och lät ryssen komma in i matchen. Men den 9-seedade amerikanen ville inte dra ut på matchen mer än nödvändigt utan spelade av fjärde set blixtsnabbt och spikade setsiffrorna 6-3, 6-2, 3-6, 6-1.

Varken Tsonga eller Blake är känd för sin lugna tennis. Åttondelen kan därför komma att bli ett rent krig på banan, och publiken gör bäst i att ta med sig skydd för att inte bli träffad av någon av åskbollarna som kommer skickas ut.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM söndag 4 december

Publicerades: 2 timmar sedan

Zibanejad: Det känns skit

Publicerades: 3 timmar sedan

Guide: Fotbolls-VM lördag

Publicerades: 3 timmar sedan

Pelé hyllades av Brasiliens fans

Publicerades: idag 01:18

Garpenlöv efter segern: "Har en resa att göra"

Publicerades: igår 22:33

Så spelas åttondelsfinalerna i fotbolls-VM

Publicerades: igår 22:27

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.