Slalomherrarna körde upp sig

Efter första åket i Kitzbühel var Johan Brolenius bästa svensk på plats 15.


I andra ryckte han upp sig rejält och kom sexa totalt.

– Det var ruggigt svåra förhållanden men blev ganska bra ändå, säger han till TT.

De svåra förhållandena i Kitzbühel på söndagen gjorde att många hade det svårt att ta sig i mål. Bland de fem bästa från det första åket var det tre som inte tog sig i mål i det andra. Det blev i stället fransmannen Julien Lizeroux, som låg sjua efter det första, som till slut fick stå överst på prispallen. Han var åtta hundradelar före landsmannen Jean-Baptiste Grange som var tvåa, och 1,42 före Brolenius.

– Det blev en ganska bra dag ändå. Två ganska bra åk. Men nu ska det bli kul de närmaste veckorna, nu kan jag börja bomba ordentligt, säger Brolenius.

André Myhrer var 25 hundradelar bakom Brolenius på nionde plats, efter en 18:e plats i det första åket, men var långt ifrån lika nöjd som sin landslagskompis:

– Det här var ingen bra dag. Det var för mycket tid att ta igen efter det första åket. Nu får vi sätta oss och analysera det här. Men det känns bra annars och jag får väl fortsätta att träna på, säger Myhrer.

Söndagens slalom ingick även i Kitzbühels klassiska kombination tillsammans med lördagens störtlopp. Därför var det många åkare i slalomtävlingen som normalt inte deltar.

– Haha. Ja, det är därför det är massa blåbär med i slalomtävlingen här, säger Brolenius.

Han berättade också orsaken till varför Patrik Järbyn inte ställde upp i söndagens slalom. Järbyn som var den enda svensken i lördagens störtlopp och därmed den enda som kunde fått kombinationspoäng.

– Järbyn är för gammal för att åka slalom, säger Brolenius och skrattar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.