Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slalomherrarna körde upp sig

Sport | 25/01/2009 14:38

Efter första åket i Kitzbühel var Johan Brolenius bästa svensk på plats 15.

I andra ryckte han upp sig rejält och kom sexa totalt.

– Det var ruggigt svåra förhållanden men blev ganska bra ändå, säger han till TT.

De svåra förhållandena i Kitzbühel på söndagen gjorde att många hade det svårt att ta sig i mål. Bland de fem bästa från det första åket var det tre som inte tog sig i mål i det andra. Det blev i stället fransmannen Julien Lizeroux, som låg sjua efter det första, som till slut fick stå överst på prispallen. Han var åtta hundradelar före landsmannen Jean-Baptiste Grange som var tvåa, och 1,42 före Brolenius.

– Det blev en ganska bra dag ändå. Två ganska bra åk. Men nu ska det bli kul de närmaste veckorna, nu kan jag börja bomba ordentligt, säger Brolenius.

André Myhrer var 25 hundradelar bakom Brolenius på nionde plats, efter en 18:e plats i det första åket, men var långt ifrån lika nöjd som sin landslagskompis:

– Det här var ingen bra dag. Det var för mycket tid att ta igen efter det första åket. Nu får vi sätta oss och analysera det här. Men det känns bra annars och jag får väl fortsätta att träna på, säger Myhrer.

Söndagens slalom ingick även i Kitzbühels klassiska kombination tillsammans med lördagens störtlopp. Därför var det många åkare i slalomtävlingen som normalt inte deltar.

– Haha. Ja, det är därför det är massa blåbär med i slalomtävlingen här, säger Brolenius.

Han berättade också orsaken till varför Patrik Järbyn inte ställde upp i söndagens slalom. Järbyn som var den enda svensken i lördagens störtlopp och därmed den enda som kunde fått kombinationspoäng.

– Järbyn är för gammal för att åka slalom, säger Brolenius och skrattar.

Skrivet av: