Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brolenius sjua inför jättepublik

Sport | 27/01/2009 22:11

Inför 50 000 åskådare i Schladming gjorde svenskarna en tam insats i slalom.

För tredje året i rad blev det hemmaseger i Schladmings världscupslalom. Österrikaren Reinfried Herbst vann inför omkring 50 000 fanatiska fans före Manfred Pranger och Ivica Kostelic. Främsta svensk blev Johan Brolenius som körde in på en sjunde plats. I övrigt var det som vanligt dåliga svenska resultat. Inget nytt på den fronten.

Brolenius är just nu den enda svensk som hållt någon form av kvalité i världscupslalomen. I januari har han varit femma i Zagreb och sexa i Kitzbühel. Nu låg han åtta efter första åket, bara halvsekunden upp till tredje plats.

– Läge för pallen men då ska allt klaffa, sade Brolenius då.

Allt klaffade inte men tack vare ett par uråkningar, bland annat av franske slalomkungen Jean-Baptiste Grange, slutade Örebrokillen sjua. André Myhrer och Mattias Hargin hade också bra slaglägen inför andra åket men tappade ett par placeringar och blev elva respektive 15:e. De tre kan nu börja koncentrera sig på VM-pisten i Val d'Isere.

– De känns ganska säkra, säger Matias Eriksson, svensk tränare.

Vem den fjärde slalomåkaren blir är ännu osäkert. Huvudskadade Markus Larsson kämpar mot klockan men känns högst tveksam. Jens Byggmark var tre sekunder efter vinnaren, Oscar och Magnus Andersson körde på tok för långsamt medan Axel Bäck åkte ur. Inte mycket att välja på för Matias Eriksson.

Sista chansen att säkra en VM-plats blir på söndag då slalomtävlingen i Garmisch-Partenkirchen körs.

Skrivet av: