Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiasko-Kim bjöd bort segern

Sport | 25/01/2009 18:30

Lagkaptenen sänkte Sverige med flertalet misstag när det hettade till som mest.

Lagkaptenen Kim Andersson sänkte Sverige när det hettade till som mest. Sverige och Ungern hade spelat jämnt matchen igenom, men när segern stod och vägde fick Sverige ett frikast. Kim Andersson valde av någon konstig anledning att lägga ner bollen och vända ryggen till. Ungerns László Nagy plockade då helt enkelt upp bollen, studsade sig fram till straffområdet och sköt in ledningsmålet som kan ha varit det som slutligen sänkte Sverige.

– Man undrar hur man tänker i dom lägena, sa Staffan Olsson i TV4-studion.

Strax efteråt valde Kim Andersson att skjuta från ett trängt läge för att kompensera för missen tidigare. Men det gick inte heller som planerat och Sverige hade gett bort sitt momentum till Ungern.

Inte hjälpte heller att Jonas Larholm och Jan Lennartson missade tre straffar på raken. Ungerns målvakt Nándor Fazekas vann den fighten på knockout. Dessutom lyckades Tobias Karlsson bli utvisad för ett felaktigt byte. Med en och en halv minut kvar gav Gergely Harsányi Ungern en 31-30-ledning. Sverige fick två chanser att kvittera. Först räddade Fazekas Arrhenius skott från sex meter och med bara några sekunder kvar fick Larholm chansen, men Fazekas var omutlig och blev matchvinnare för Ungern.

Kim Andersson missar förstörde på bara några minuter sin fina insats tidigare under matchen och sanningen är att Sverige med Oscar Carlén istället för Kim Andersson verkar vara ett mer balanserat lag.

– Det känns för jävligt. Vi gör Fazekas till en världsmålvakt, sa en besviken Kim Andersson i TV4 efter matchen.

Förlusten mot Ungern var den tredje på raken för detta nya svenska landslag. Sverige är nu näst sist i gruppen och har bara Sydkorea bakom sig. Alla semifinaldrömmar är nu med största säkerhet borta och Sverige får istället sikta in sig på placeringsmatcherna där man kan bli sjua som bäst.

Efter all snack om nya förbundskaptener och ett nytt landslag är Sverige tillbaka på ruta ett. Man vinner stort mot Kuba och förlorar alla avgörande matcher. Frågan är om ens den skadade världsstjärnan Marcus Ahlm hade kunnat ändra på slutresultatet i detta VM.

Skrivet av: