Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magiskt avslut för Bergwall

Sport | 25/01/2009 20:56

"Det här slår allt."

Så här ska man avsluta en landslagskarriär:

Två mål i en VM-final, en guldhjälm på huvudet och matchbollen innanför byxan.

– Det här slår allt, säger Marcus Bergwall efter 6-1 mot Ryssland.

Glädjen i bandylandslaget efter finalsegern i VM liknade inget annat, det var ju fyra års instängd revanschlusta som till slut fick komma ut.

Allra gladast: Marcus Bergwall, 38.

– Det här är en längtan vi haft så länge, vi har varit besvikna så många gånger. Därför känns det här så otroligt bra, att lyckas slå dem och att vi lyckas göra det på det här sättet, säger han.

Det var en perfekt fungerande defensiv i kombination med ett effektivt skytte som låg bakom den överraskande stora segern.

Guld på huvudet

Marcus Bergwall kvitterade den ryska ledningen efter en halvtimmes spel, och när sedan Joakim Hedqvist och Anders Östling gjorde var sitt mål såg Ryssland ut som ett slaget lag. Östlings mål avgjorde allt.

Jag blev otroligt glad när jag slog in den, det kändes som att det var ett otroligt viktigt mål. Det kändes orättvist när de gjorde 1-0 för de hade ju inte haft en enda målchans, men vi följde bara våra uppsatta mål och det lyckades, säger Östling.

Efter att Marcus Bergwall skjutit in 6-1 i slutminuterna började firandet och guldhjälmarna åkte fram. Bergwall snodde åt sig matchbollen och fick ett perfekt slut på den landslagskarriär som innehållit fyra VM-guld.

– Det här var sista matchen i den här tröjan. Det är revanschlusten som drivit mig att fortsätta. Just nu känns det här som det största jag varit med om i bandysammanhang, säger han.

TT: Du får 200 spänn för bollen du har i byxan?

– Inte en chans. Den här ska in i arkivet, eller snarare museet.

Fjärde gången gillt

Förbundskapten Anders Jakobsson - som efter tre raka finalförluster lyckades hitta en taktik som fungerade - var otroligt stolt över hur Sverige genomförde matchen.

– Jag är så jäkla nöjd med spelarna så det finns inte. Vi har haft så många jobbiga söndagar, nu kom äntligen en rolig. Det ryska laget är så bra, men i dag var vi bättre. Det känns fantastiskt att vinna ett VM-guld efter alla förluster, säger Jakobsson.

Skrivet av: