Phelps stängs av för marijuanapipa

Den amerikanske simstjärnan riskerar åtal för narkotikabrott.


USA:s simmargigant i Peking-OS Michael Phelps har avstängts från tävlingar i tre månader, sedan han synts på bild med en marijuanapipa. Beskedet kom bara några timmar efter att en av hans sponsorer Kellogg meddelat att företaget inte kommer att förnya kontraktet i och med knarkskandalen.

– Michaels senaste beteende är inte i linje med bilden av Kellogg. Hans kontrakt går ut i slutet av februari, och vi har fattat beslutet att inte förnya hans kontrakt, säger Susanne Nowitz, Kelloggs talesperson, till CNN.

Beslutet om avstängningen fattades av USA:s simförbunds ledning på torsdagen. Detta är en skarp reprimand men inget dopningsstraff, understryker förbundet.

– Michael har frivilligt gått med på reprimanden och lovat att förtjäna vårt förtroende, heter det i ett uttalande från förbundet, enligt CNN.

Han riskerar åtal för narkotikabrott om Richlands kommuns sheriff i South Carolina kan finna bevis för att Phelps rökt marijuana i hans distrikt.

Phelps som tog åtta OS-guld i somras har bett om ursäkt för marijuanapipan. Och sheriffen Leon Lott anser att Phelps offentliga ursäkt nästan är ett erkännande.

– Vi har bildbevis och delvis ett erkännande, sade Lott i tisdags.

Varken University of South Carolina eller polisen i staden Columbia, som ligger i Richland, säger sig gå vidare med fallet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!