Marijuana får odlas lagligt

Publicerades: 1 Mar 2009, 16:07, Uppdaterades: 9 Apr 2012, 12:16

Marijuana är också en medicin, enligt Obama.


SAN FRANSICO. Den federala åklagaren Eric Holder uppger nu att Kalifornien kommer tillåta odlingen av marijuana för medicinska syften. Enligt åklagaren följer de endast den politiska linjen Barack Obama själv tagit fram.

– Konstigt nog kommer vi följa det presidenten sa under sin kampanj, uppgav Holder lite lätt ironiskt enligt The San Fransico Chronicle.

Flera gånger under sin presidentkampanj gav Obama intrycket att han kommer föra en liberalare policy kring nyttjandet av marijuana för medicinska syften.

Vid ett tillfälle drog sig Obama till minnes sin mamma och hennes cancer som tog hennes liv. Obama gjorde då klart att han inte gör någon skillnad på om en läkare skriver ut morfin eller marijuana för att lindra patientens smärta.

Under en intervju i Mars sa Obama att det inte är fel om en stat legaliserar användningen av marijuana för medicinska syften, skriver The San Francisco Chronicle.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Länsstyrelsen: Grönt ljus för Triton vindpark

Sex skadade i knivdåd i Frankrike

Sex personer, bland dem barn, har skadats i ett knivdåd i franska Annecy, uppger Frankrikes inrikesminister.

SBB-chefen: Värderar köpare noga

Den nytillträdde SBB-chefen Leiv Synnes tonar ned risken för att det krisdrabbade fastighetsbolaget ska sälja säkerhetspolitiskt känsliga fastigheter till olämpliga köpare. "Vi delar uppfattningen att fastigheter som kan bedömas vara säkerhetspolitiskt känsliga måste värnas särskilt", skriver han i ett mejl till TT.

Kvinna i 30-årsåldern allvarligt skadad – blev påkörd av lastbil på övergångsställe

En kvinna i 30-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av ett fordon när hon cyklade i Landskrona, uppger polisen och Region Skåne på sina hemsidor.

Besked: Nej till nytt sjukhus i Växjö

Planerna på att bygga nytt sjukhus i Räppe i Växjö skrotas.

Kvinna släpades efter traktor – åtalad man har släppts

Den 56-årige mannen misstänks ha bundit fastkvinnan vid en traktor och sedan kört med hennes kropp släpande efter fordonet på en gård i utkanten av Malmö. Efter rättegången släpptes den häktade mannen fri i väntan på dom.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.