Här röker Phelps cannabis

Phelps festade med studenter och slog på en hövding.


Åtta guld under ett och samma OS. Bäst när det gäller. Men sedan gäller vila. Alla idrottsmän måste vila emellanåt. Det råder läkarna dem till att göra.

På en bild som News of the world fått tag på ser det ut som att den amerikanske simmaren Michael Phelps tagit vilan ett steg längre. Han suger nämligen i sig ett stort bloss från en bong. En pipa som man vanligtvis röker cannabis med.

Phelps har själv sagt att han vill ta fler guld under OS i London 2012, men nu tvivlar experterna.

– Om han fortsätter att festa så där är jag förvånad om han någonsin kommer att vinna en medalj till, säger en drogexpert till News of the world.

Simmaressets team ska ha erbjudit tidningen en rejäl summa pengar för att inte visa bilden.

Festade varje kväll

Det var den 6:e november, bara några veckor efter bragden i Peking, som den 23-årige Phelps dök upp på en studentfest vid South Carolinas universitet. Han kom dit för att träffa Jordan Matthews, en tjej som han ska ha träffat i hemlighet.

Alla ville prata med honom på festerna och han drack öl och shottade. När någon skickade över bongen till honom så var han inte heller den som tvekade.

– Michael kom för att träffa Jordan men det slutade alltid med att han blev helt borta varje kväll, säger en källa till News of the world.

Varken OS-kommittén eller USA:s simkapten Bob Bowman har valt att kommentera nyheten. Inte heller ville Världens antidopningsbyrå (WADA) uttala sig, trots att de infört ett fyraårsförbud mot idrottsmän som tar droger.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!