Phelps: "Rätt att stänga av mig"

Michael Phelps tar avstängningen positivt. En av sponsorerna stannar.


Efter superfisken Michael Phelps marijuanaskandal beslutade USA:s simförbund att stänga av honom i tre månader. Ett hårt beslut för att göra något som på andra sidan Atlanten är lika vanligt som att byta kalsonger här hemma. Men Phelps tar besked med ro och accepterar straffet.

– Det är inte mitt beslut. Det är deras. Jag har inget att säga, men om det är vad de vill göra så är det deras val. USA:s simförbund har meddelat det och det är rättvist. Självklart ska man straffas för ett misstag, säger Phelps enligt ESPN.

OS-kungen satte verkligen mycket på spel den kvällen då News of the World fångade honom på bild. En av hans sponsorer, Kellogg Company, har redan beslutat att inte förlänga avtalet med stjärnan då kontraktet går ut i februari. Ett ljus i vardagen är dock att företaget Subway bestämt sig för att fortsätta samarbetet med Phelps.

Som de flesta amerikaner, och som Michael Phelps själv, är vi besvikna över hans beteende. Men också, precis som de flesta amerikaner, accepterar vi hans ursäkt. Hans finns kvar i våra framtidsplaner, skriver Subway i ett pressmeddelande.

Låt oss hoppas att Phelps tar sitt ansvar som en av världens största idrottsmän och håller sig ifrån knarket i fortsättningen.

Se Michael Phelps gudomligt snygga fjärilssim

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.