Loeb roffade åt sig ledningen

Loeb kom från ingenstans och körde om Hirvonen.


Mikko Hirvonen ledde norska rallyt fram till fredagens nionde och sista sträcka. Med bara sjunde bästa sträcktid fick finländaren se sig passerad i sammandraget av regerande världsmästaren Sebastian Loeb, Frankrike.

Avståndet mellan ettan och tvåan är dock bara 2,6 sekunder och i målfållan gick spekulationerna att Hirvonen släppt fransmannen förbi sig med flit. Att starta som nummer två kan nämligen vara en fördel då Loeb, Citroen, blir den som får ploga sig fram på de snöiga vägarna.

Hirvonen, Ford, insisterade dock på att han gärna varit i ledningen:

– Mina bakdäck är helt slut - jag försökte verkligen. Vi hade mer däckslitage än Citroen. Det här var verkligen inte min avsikt, nu har vi mycket att ta igen. Det kommer att bli en hård kamp i morgon, sade finländaren till rally-VM:s hemsida.

Loeb gladde sig åt ledningen - och snön.

– Det är riktigt kul att köra så här. Jag tryckte på ordentligt, tog lite risker ibland men vi är här okej och ligger bra till inför morgondagen. Om jag fick bestämma skulle jag dock vara tvåa på vägen men jag tror inte det kommer göra så stor skillnad, sade fransmannen.

Trea ligger finländaren Jari-Matti Latvala, Ford, med drygt 23 sekunder upp till landsmannen. P-G Andersson saknar en permanent arbetsgivare i årets rally-VM men kör norska rallyt i en Skoda och ligger sexa. På fredagen tog han karriärens första sträckseger, dagens sjätte, och följde sedan upp med att även vara snabbast på sträcka sju.

– Jag ska vinna ytterligare två i morgon, sade en glad svensk.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Så blir EM-motståndet för Sverige

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.