Lördag 31 Jul
Stockholm

Loeb mästarnas mästare

Det blev ingen tredje seger i Race of champions för DTM-föraren Mattias Ekström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev ingen tredje seger i Race of champions för DTM-föraren Mattias Ekström.

Svensken blev utslagen i kvartsfinalen men kunde trösta sig med att han tippade rätt slutsegrare.

Ekström sade inför tävlingen att han trodde på en rallyförare som slutsegrare på den snäva och kurviga banan på Wembley i London, något som gynnar rallyförare framför racerförarna som är mer vana vid långa raksträckor som tillåter extremt höga hastigheter.

Och han fick rätt. Sebastien Loeb, femfaldig rallyvärldsmästare, var snabbast i finalen som avgjordes i bäst av tre lopp. Den 34-årige fransmannen vann det tredje och avgörande finalracet mot David Coulthard. Loeb var 32 hundradelar före den skotske formel 1-föraren i mål.

Ekström är visserligen fortfarande ensam om att ha vunnit Race of champions, där 16 av världens bästa förare tävlar mot varandra i olika bilar, två år i rad - men i och med söndagens körning är Loeb uppe i tre segrar: 2003, 2005 och 2008.

Ekström inledde med att besegra racerföraren Adam Carroll, Nordirland, i det första heatet som kördes i en buggy. Men i kvartsfinalen, som avgjordes i en Ford Focus WRC, var britten och den trefaldige WTCC-mästaren Andy Priaulx för snabb.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela