DC-match kan flyttas till Stockholm

Febril aktivitet pågår för att flytta Sverige-Israel till Kungliga tennishallen.


Efter Malmö fritidsnämnds nej till publik pågår en febril aktivitet för att flytta Davis Cup-matchen i tennis till Stockholm i stället, även om tiden är ytterst knapp.

Målsättningen är att få matchen den 6-8 mars till stånd i Kungliga tennishallen med publik på läktarna, rapporterar TV4.

– Vi har sagt att vi inte har något emot att Stockholm tar över arrangemanget. Gör de det kommer vi att vara behjälpliga på alla sätt vi kan, säger Malmös fritidsdirektör Bo Sjöström.

Alla parter måste vara överens

En förutsättning är att Malmö stad går med på en flyttning till Stockholm, eftersom Tennisförbundet har ett bindande avtal med Malmö.

– Givetvis ska vi vara behjälpliga till att genomföra en flyttning om kommunerna kommer överens. Vi vill att matchen ska genomföras så sportsligt som möjligt och det innefattar ju egentligen även publik, säger tennisförbundets generalsekreterare Henrik Källén till Sydsvenskan.

Sjöström håller med.

– Sportsligt vore det kul att kunna erbjuda publiken världsidrott på hemmaplan och för vårt lag är det självklart roligare att spela matchen med folk på läktarna, säger Sjöström till förbundets hemsida.

"Får inte tappa fart"

Han tillägger att tidsgränsen för en flytt egentligen är passerad, men tidningen uppger att tennisförbundet för diskussioner med det internationella förbundet ITF om att göra ett undantag från tidsreglerna.

– Så måste vi göra för att inte tappa fart. Enligt planeringen ska spelarna komma på söndag, säger Sjöström.

– Det handlar inte bara om att ställa en lokal till förfogande. Med arrangemanget kommer också en massa andra åtaganden. Om klockan var fem i tolv när det här kom upp, så är hon flera minuter över nu, säger han.

Polisen är med på noterna.

– Vi har precis träffat de ansvariga i Stockholms Stad och Svenska Tennisförbundet. Utgångspunkten nu är att vi ska jobba på detta fram till i morgon då vi från polisens sida kommer att lämna besked om hur vi ställer oss till det här, fortsätter Annika Eriksson som är biträdande chef för Stockholmspolisens operativa avdelning till Eurosport.

"Stoppa matchen"

Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu (S) är inte negativ till tanken på en flytt:

– Om de tror att de kan göra det bättre i Stockholm önskar jag dem lycka till.

I en kommentar förklarar kampanjen Stoppa matchen att det är oväsentligt var matchen spelas.

"Vårt ställningstagande står fast. Det spelar ingen roll om det blir Malmö, Stockholm eller någon annan stad. Vi kräver: stoppa denna skammens match!" skriver kampanjens initiativtagare Olof Holmberg i ett pressmeddelande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.