Frustrerad Tiger uslagen i natt

Tim Clark, Sydafrika, stod för en jätteskräll när han slog ut Tiger Woods ur matchspels-VM i Arizona, USA.

Torsdagens man i matchspels-VM i Arizona blev Tim Clark, Sydafrika. Han blev nämligen den som skickade ut comebackande världsettan Tiger Woods ut ur turneringen redan i andra omgången. Woods gjorde comeback i tävlingen men det blev till slut bara en seger för amerikanen. Efter att legat lika med Clark efter tio hål förlorade Woods tre raka hål. När sedan Clark vann även det 15:e och 16:e var matchen över. Amerikanen som varit borta från golfen i åtta månader på grund av knäoperation var också regerande mästare i turneringen.

Peter Hansons framgångar fortsatte däremot. Efter att ha besegrat landsmannen Robert Karlsson i första omgången vann han på torsdagen över kanadensaren Stephen Ames i en jämn match, 2/1. Hanson lär dock få det ännu tuffare i nästa omgång då han ställs mot engelske golfaren Paul Casey. Engelsmannen imponerade mot Mathew Googin, Nya Zeeland, och vann 6/4. En av Caseys största framgångar i karriären var just när han vann matchspelstävlingen på Wenthworth för två år sedan och han har också varit en del av det europeiska Ryder cup-laget vid tre tillfällen.

I övrigt blev det ett flertal favoritsegrar. Phil Mickelson, USA, besegrade med visst besvär landsmannen Zach Johnson. Camilo Villegas, Colombia, vann desto enklare, 5/4 mot Miguel Jimenez, Spanien, och Geoff Ogilvy, Australien, som slutade tvåa 2007 och vann tävlingen året dessförinnan, vände till seger mot Shingo Katayama, Japan.