NFL-spelarna antas vara döda

Sökandet efter stjärnorna upphör.<br/>
"De fick aldrig en chans".


Cirka tre dygns letande över knappt 40 000 kilometers hav fick räcka. USA:s kustbevakning ställde på onsdagen in sökandet efter NFL-stjärnorna Marquis Cooper och Corey Smith och deras vän Will Bleakley. Chefen för kustberedskapen, Timothy Close, menar att om de tre männen fortfarande levde skulle de ha hittas vid det här laget.

Nick Schuyler, den enda som räddades, kunde från sjukhuset berätta om den hemska upplevelsen på havet. Den första natten på drift såg männen strålkastarna från en helikopter utan att bli upptäckta. Något senare såg de till och med ljuset från kusten, men vädret var för tufft för att kunna göra något.

Schuyler berättade vidare att då båten till slut kapsejsade var det Will Bleakley som simmade ner i vattnet under båten för att hämta tre flytvästar och en filt. Som en riktigt hjälte tog Bleakley filten och gav flytvästarna till de tre andra. Vågornas vilda krig gjorde dock att Cooper och Smith separerades från de två andra som höll sig kvar vid båten.

– Han sa i stort sett att Will hjälpte honom kämpa vidare. Vågorna var bara för mycket. De fick aldrig en chans att ta det lugnt, säger Schuylers vän enligt ESPN.

Vädret i den Mexikanska golfen var natten mellan lördagen och söndagen mycket hårt. Vindarna mätte omkring åtta sekundmeter och vågorna steg sig uppemot tre meter. Det blev för mycket för gängets 6,4-meters båt.

– Jag är säker på att jag länge kommer prata om Will som om han vore bland oss. Han kommer bli en inspiration för mig under en lång tid. Det har han alltid varit. Jag berättar för alla att jag ser honom som min hjälte, säger Will Bleakleys pappa Robert Bleakley.

Nyhetsinslag om kustbevakningens besut att ställa in sökandet

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.