Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NFL-spelarna antas vara döda

Sport | 04/03/2009 18:56

Sökandet efter stjärnorna upphör.<br/> "De fick aldrig en chans".

Cirka tre dygns letande över knappt 40 000 kilometers hav fick räcka. USA:s kustbevakning ställde på onsdagen in sökandet efter NFL-stjärnorna Marquis Cooper och Corey Smith och deras vän Will Bleakley. Chefen för kustberedskapen, Timothy Close, menar att om de tre männen fortfarande levde skulle de ha hittas vid det här laget.

Nick Schuyler, den enda som räddades, kunde från sjukhuset berätta om den hemska upplevelsen på havet. Den första natten på drift såg männen strålkastarna från en helikopter utan att bli upptäckta. Något senare såg de till och med ljuset från kusten, men vädret var för tufft för att kunna göra något.

Schuyler berättade vidare att då båten till slut kapsejsade var det Will Bleakley som simmade ner i vattnet under båten för att hämta tre flytvästar och en filt. Som en riktigt hjälte tog Bleakley filten och gav flytvästarna till de tre andra. Vågornas vilda krig gjorde dock att Cooper och Smith separerades från de två andra som höll sig kvar vid båten.

– Han sa i stort sett att Will hjälpte honom kämpa vidare. Vågorna var bara för mycket. De fick aldrig en chans att ta det lugnt, säger Schuylers vän enligt ESPN.

Vädret i den Mexikanska golfen var natten mellan lördagen och söndagen mycket hårt. Vindarna mätte omkring åtta sekundmeter och vågorna steg sig uppemot tre meter. Det blev för mycket för gängets 6,4-meters båt.

– Jag är säker på att jag länge kommer prata om Will som om han vore bland oss. Han kommer bli en inspiration för mig under en lång tid. Det har han alltid varit. Jag berättar för alla att jag ser honom som min hjälte, säger Will Bleakleys pappa Robert Bleakley.

Nyhetsinslag om kustbevakningens besut att ställa in sökandet

Skrivet av: