Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ara vann - avstängningen upphävd

- 10/03/2009, 13:05 -

Ara Abrahamian vann den infekterade konflikten mot det internationella brottningsförbundet, Fila.

Ara Abrahamian vann konflikten mot det internationella brottningsförbundet, Fila, efter OS-debaklet. I morse gästade han NRJ Morgon med Knappen & Hakim där han själv berättade att hans tvååriga avstängning nu är upphävd.

– I natt skickade min schweiziska advokat ett mejl där han sa att nu är jag fri, säger Abrahamian till NRJ Morgon.

Idrottens skiljedomstol, Cas, ska nu alltså ha upphävt avstängningen mot brottaren och hans förbundskapten Leo Mylläri i väntan på slutgiltig dom. Det betyder att brottaren nu kan börja tävla igen.

– Jag har hållt mig igång, men det kommer inte bli några tävlingar framöver. Vi har även en dom som väntar oss.

Nu är du iallfall officiellt inte en badboy längre?

– Yes (skratt).

Till SvD beskriver Abrahamian sina framtidsplaner.

– Nu är det upp till mig och inte till Fila att bestämma om jag ska sluta med brottningen eller inte. Jag har hållit på så länge att jag själv vill besluta om jag ska lägga av eller inte.

– Om jag kommer tillbaka, så är det för OS. Inget annat, säger han om en eventuell satsning mot OS i London 2012.

Cas upphävning av avstängningen tyder i praktiken på att den svenske brottaren kommer att frias när den slutliga domen formulerats. Därmed slipper han böterna runt en halv miljon kronor.

– Jag sade redan från början att Fila inte skulle få ens 50 öre av mig, säger Ara Abrahamian som nu slipper betala någonting alls:

– Cas utlåtande ska väl ses som det görs i en vanlig rättsprocess. Om den anklagade släpps i väntan på dom kommer han att frias eller få ett väsentligt lägre straff än vad som krävts från början, säger SOK-ledamoten Björn Rosengren som jobbat med fallet.

Skrivet av: