Bråk i det svenska skidlandslaget

- 18/03/2009, 11:12 -

Sveriges skidlandslag har drabbats av internt bråk.<br/> "Hur fan tänker dem?".

Inför längskidåkningens världscupavslutning i Sverige har ett mindre bråk utbrutit i Sveriges landslag.

– Nu har vi ledsnat på att inte få chansen och vi undrar hur fan dom tänkt när dem tagit ut laget den här gången, säger distansåkaren Fredrik Karlsson till skidsajten Langd.se.

Det Karlsson reagerar på är att avslutningen innehåller tre distanslopp och en sprint, prologen inräknad. Enligt honom nonchaleras inte bara distansåkarna, utan också den något yngre generationen av utövare.

– Vi vill veta om förbundet vill att vi fortsätter åka skidor, de verkar med den här uttagningen hoppa över en generation åkare. Hur kommer det att se ut på distansloppen efter OS 2010 när kanske både Mathias Fredriksson och Anders Södergren har lagt av?

Förbundskaptenen Joakim Abrahamsson köper inte Karlssons argumentation. De bästa åkarna är de som tagits ut i landslaget, menar han.

– Att vara på 8-10:e plats i Skandinaviska cupen räcker inte. Det har vi sett i flera världscuptävlingar. De som har presterat har också fått chansen. Men jag hoppas givetvis att dessa unga seniorer tar chansen och visar upp sig nu i sista delen av SM och Sverigecupen, säger Abrahamsson.

Skrivet av: