Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Volvo satsar vidare på Ocean race

- 05/10/2008, 14:08 -

Volvo fortsätter sin mångåriga satsning på maratonkappseglingen Ocean race. (TT)

Volvo fortsätter sin mångåriga satsning på maratonkappseglingen Ocean race.

På söndagen meddelade företaget att den elfte upplagan av tävlingen ska starta hösten 2011.

För första gången i tävlingens historia går arrangörerna ut med uppgifter om nästkommande segling innan den förevarande ens hunnit börja. Den tionde upplagan av Ocean race tjuvstartades visserligen med ett hamnrace på lördagen, men den första etappen startar i Alicante kommande helg och går till Kapstaden. Målgång sker i ryska S:t Petersburg slutet av juni nästa år, strax efter besöken i Marstrand och Stockholm.

Vid en presskonferens i Alicante på söndagen släppte Volvo uppgifter om nästa tävling. Den ska starta någon gång i augusti-oktober 2011 och den slutliga rutten ska vara klar i mars 2010. Redan i november i år ska processen med hamnaspiranter för stoppen mellan etapperna börja.

Anledningen till det tidiga tillkännagivandet beror enligt Volvo på att flera projekt redan vill få reda på detaljer kring nästa tävling.

Jorden-runt-seglingen gick under de 25 första åren under namnet Whitbread round the world race, men bytte namn 1998 då Volvo tog över som arrangör.

Volvos koncernchef Leif Johansson sade vid presskonferensen att han var mycket nöjd över att kunna presentera ännu ett kapitel i världens mest prestigefyllda havskappsegling.

"Som inget annat idrottsevenemang för Volvo ocean race samman de tuffaste utmaningarna och lagsamarbete. Den är också riktigt global och reflekterar de ständigt pågående samhällsförändringarna. För mig är det en kombination som är svårslagen", sade Johansson.

Skrivet av: