Historiska Sävehof

Har inte förlorat sedan 2006.


Sävehof dam slog Kroppskultur med 33-19 i den sista omgången av elitserien och valde ett lokalderby mot Heid i SM-slutspelets kvartsfinalserie. Dessutom blev Sävehof historiskt. Tisdagens seger var lagets 60:e raka i seriesammanhang.

Senaste förlusten för Partillelaget kom den 11 oktober 2006 borta mot Skuru. Och de två senaste säsongerna har Sävehof inte förlorat en enda av de 44 matcherna i serien. Därmed är det fantastiska laget först i handbolls-Sverige att vinna elitserien två år i rad utan att tappa en enda poäng.

– Jag är stolt. Före säsongen tänkte jag att det blir svårt men det gick, säger Sävehofs tränare Magnus Johansson till TT.

– Bra chans att gå till semifinal, mycket publik och ett hett derby, säger Magnus Johansson.

Magnus Johansson ser derbyt som en bra chans att nå semin, och tycker att det blir "hett" . Tidigare har laget vunnit SM-guld 2000, 2006 och 2007. I fjol blev det finalförlust mot Skövde HF.

Övriga kvartsfinaler: Skövde-Spårvägen, Skuru-Eslöv och Västerås-Lugi. Önnered och Kroppskultur får kvalspela för nytt elitseriekontrakt medan Skånela och Avesta åker ner i division ett.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!