Svensk domare slogs ner - stämmer kuban

Kubanen Angel Valodia Matos var så missnöjd med Trelleborgsdomaren Chakir Chelbats beslut under en taekwondomatch i OS att han så när sänkte honom med en rejäl spark mot ansiktet. Chelbat fick sy flera styng och stämmer nu Matos trots att denne stängts av på livstid efter händelsen i Peking tidigare i år.

– Han är kriminell och han har misshandlat mig. Han förtjänar att sitta bakom galler och vi ska försöka göra så att det blir så, säger Chakir Chelbat till Kvällsposten.

Chelbat stämmer kubanen inför en internationell domstol och tror sig få rätt.

– Det är ju väldigt svår att neka till. Det finns ju på video och allting, miljoner människor runtom i världen har sett honom sparka mig.

Händelsen inträffade i bronsmatchen då Chelbat gett segern till koreanen Dongmin Cha. Enligt Chelbat hade inte Matos kommit tillbaka tillräckligt snabbt efter ett avbrott.

Se när Matos sänker Chelbat

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.