Stenson och Karlsson till Barsebäck

Bra säljargument till sponsorer


SAS Masters på Barsebäck har haft svårt att dra in nya sponsorer till tävlingen. Här är nu två bra säljargument: Både Henrik Stenson och Robert Karlsson kommer till tävlingen.

Att världssjuan Robert Karlsson spelar tävlingen är knappast överraskande - då han spelat varje upplaga sedan 1989 - men att Henrik Stenson, nu tia i världen, väljer att få in den i sitt relativt sparsamma tävlande är extra välkommet för turneringschefen Fredrik Nilsmark.

–Vi är superglada att de ställer upp. Vi har aldrig i tävlingens historia haft två så högt rankade spelare och med deras närvaro har vi det bästa startfältet sedan urminnes tider, säger Nilsmark.

Stenson fick kritik under fjolåret för att han valde bort hemmatävlingen för att i stället koncentrera sig på en pengastinn tävling i Holland veckan efter. Därför gjorde han klart väldigt tidigt att det blir spel i Sverige detta år.

– Barsebäck är ju min hemmabana och jag spelade den elva år i rad, från -96 och framåt. Sedan har jag inte fått in det i schemat 2006 och 2007, men nu ligger det mycket bättre, sade Stenson till TT tidigare i år.

Via ett uttalande från agentfirman Sportyard berättar de båda topp tio-spelarna nu att de ställer upp av kärleken till sporten och för att hjälpa till att rädda tävlingen.

Fredrik Nilsmark igen:

–De ställer upp helt gratis. De hade kunnat välja att spela för stora pengar någon annanstans men väljer ändå vår tävling. Det kan man få en tår i ögat av, säger han.

Förutom medverkan i Masters på Barsebäck har Robert Karlsson en egen tävling i Katrineholm och Henrik Stenson en tävling på Challengetouren, snäppet under Europatouren, i Båstad.

SAS Masters på Barsebäck spelas den 23-26 juli.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!