Stenson blåst på miljoner av storsvindlare

Henrik Stenson har det tufft såväl på som utanför golfbanan just nu.


Världssexan Henrik Stenson har det tufft såväl på som utanför golfbanan just nu. I onsdags försvann han ut ur matchspels-VM efter förlust redan i andra omgången. Samtidigt avslöjas det också att Stenson är en av de som lurats av den amerikanske miljardären och svindlaren Allen Stanford.

Svensken skrev förra sommaren under ett treårigt sponsorsavtal med Stanford Financial som amerikanska finanspektionen nyligen slog till mot och i samband med matchspels-VM uttalade sig Stenson för första gången om situationen. Enligt engelska tidningen The Guardian rör det sig om ett sjusiffrigt belopp för Stenson som under karriären spelat in mer än 70 miljoner kronor. Det kan alltså vara upp till tio miljoner kronor.

– Det är inte alla mina pengar men det är en stor del av mina besparingar. Jag vet inte mer än vad som står i tidningarna. Det är en väldigt olycklig situation och jag är ett offer precis som alla andra, säger Stenson till Times.

– Det är en olycklig situation. Jag är ett offer som alla andra i den här enorma affären, så vi måste helt enkelt vänta och se hur illa det egentligen är. Alla måste ta det lugnt och se hur situationen utspelar sig, men självklart är det svårt att förbli positiv för tillfället.

Stenson agent, Johan Elliott, säger till tidningen The Times:

– Henrik är självklart inte glad över det här men han kommer att vara ok ekonomiskt. Vi hoppas att han ska få lite tillbaka för att tillgångarna har frusits.

Bland övriga spelare som ska ha drabbats är Camillo Villegas och Vijay Singh. Stanford är även en platinumsponsor för Tiger Woods Foundation som finansierar världens största lärningscentrum för barn i Orange County, Kalifornien.

Lär dig golfa med Henrik Stenson

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!