Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sörenstam bakom uppror mot IOK

Sport | 14/04/2009 22:08

Flera av världens största golfstjärnor kräver golfen på OS-programmet.

Senaste året var 1904. Nu går flera av världens största golfprofiler ihop i ett gemensamt upprop för att få nästa år att bli 2012. Deras krav är att Internationella Olympiska Kommittén, IOK, ska ta in golfen på det olympiska programmet till London-OS.

Bakom projektet står Annika Sörenstam och legendaren Jack Nicklaus, som ansvarar för att golfarnas gemensamt skrivna brev når hela 75 IOK-delegater från olika länder. Namn som Tiger Woods, Ernie Els och Suzann Pettersen är några av de stjärnor som är med i uppropet.

Golfen är tillsammans med karate, squash, rugby, baseball och softball tänkbara nykomlingar på IOK:s OS-program. Initiativet från världsstjärnorna, plus det faktum att 60 miljoner människor spelar golf världen runt vilket är betydligt fler än i många nuvarande OS-sporter, ökar garanterat chanserna för golfen.

I augusti får vi veta om golf är en av de två sporter som klarar sig igenom IOK:s sista gallring av sporter.

Skrivet av: