Oklart om Reinfeldt hyllar Ara

När regeringen bjuder de svenska OS- och Paralympicsdeltagarna på fest i Rosenbad 17 oktober kommer medaljörerna att hyllas extra. Men om Ara Abrahamian, som fråntogs bronset efter prispallsprotesten, hyllas är oklart. (TT)


När regeringen bjuder de svenska OS- och Paralympicsdeltagarna på fest i Rosenbad den 17 oktober kommer medaljörerna att hyllas extra. Alla utom Ara Abrahamian, som lämnade sin bronsmedalj på brottarmattan i protest mot domslutet i sin semifinal och som Internationella olympiska kommittén (IOK) därför fråntog medaljen.

– Jag bryr mig inte, säger Abrahamian till Aftonbladet.

Enligt statsminister Fredrik Reinfeldts pressekreterare har inte statsministern någonting att göra med vilka som ska hyllas eller inte, det beslutet tas av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

SOK:s presschef Björn Folin betonade dock senare på tisdagskvällen att Abrahamian är bjuden till festen.

– De bad oss att förvarna medaljörerna att det är fest på Rosenbad den 17 oktober. Vi har mejlat samtliga medaljörer, inklusive Ara, säger Folin till Aftonbladet.

– Jag har ingen aning om vad som händer. Men han är bjuden till statsministerns fest. Vi hoppas att vi den 17 oktober har kommit så långt med Cas (idrottens skiljedomstol) och IOK att han då har fått tillbaka sin medalj.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

igår 23:10

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

igår 23:06
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

igår 22:54
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

igår 22:02
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.