Onsdag 30 Nov
Stockholm

Oklart om Reinfeldt hyllar Ara

När regeringen bjuder de svenska OS- och Paralympicsdeltagarna på fest i Rosenbad 17 oktober kommer medaljörerna att hyllas extra. Men om Ara Abrahamian, som fråntogs bronset efter prispallsprotesten, hyllas är oklart. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela

När regeringen bjuder de svenska OS- och Paralympicsdeltagarna på fest i Rosenbad den 17 oktober kommer medaljörerna att hyllas extra. Alla utom Ara Abrahamian, som lämnade sin bronsmedalj på brottarmattan i protest mot domslutet i sin semifinal och som Internationella olympiska kommittén (IOK) därför fråntog medaljen.

– Jag bryr mig inte, säger Abrahamian till Aftonbladet.

Enligt statsminister Fredrik Reinfeldts pressekreterare har inte statsministern någonting att göra med vilka som ska hyllas eller inte, det beslutet tas av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

SOK:s presschef Björn Folin betonade dock senare på tisdagskvällen att Abrahamian är bjuden till festen.

– De bad oss att förvarna medaljörerna att det är fest på Rosenbad den 17 oktober. Vi har mejlat samtliga medaljörer, inklusive Ara, säger Folin till Aftonbladet.

– Jag har ingen aning om vad som händer. Men han är bjuden till statsministerns fest. Vi hoppas att vi den 17 oktober har kommit så långt med Cas (idrottens skiljedomstol) och IOK att han då har fått tillbaka sin medalj.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.