Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nalbandian klar för SO-final

Sport | 11/10/2008 14:31

Förstaseedade David Nalbandian har motsvarat förväntningarna i Stockholm open.

(TT)Förstaseedade David Nalbandian har motsvarat förväntningarna i Stockholm open.

Världssjuan är klar för final efter att ha krossat finländaren Jarkko Nieminen i lördagens första semifinal (6-2, 6-1). Nalbandian som blev turneringens största namn efter Roger Federers avhopp har imponerat stort på vägen fram till finalen. Totalt på fyra matcher har han bara tappat 14 game och var helt ohotad i semifinalen där Nieminen åter igen gjorde en blek insats.

Finländaren har genom tenniskarriären haft svårt att få till det i slutet av turneringarna och bland annat förlorat sju av åtta finaler han spelat. Argentinaren kunde spela ut Nieminen från baslinjen och finländarens svaga serve gjorde att Nalbandian enkelt kunde bryta vid flera tillfällen. Matchen avgjordes också på ett dubbelfel av Nieminen.

I lördagens andra semifinal möts Robin Söderling och 18-årige japanen Kei Nishikori. Skulle Söderling nå final blir det sjätte gången i karriären han möter argentinaren. Nalbandian leder med 4-1 i inbördes möten.

Skrivet av: