Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bent petas ur landslaget

Sport | 24/04/2009 17:43

Nike Bent har en tuff alpinsäsong bakom sig.

Nu har hon dessutom fått beskedet att hon nästa säsong hamnar utanför landslaget.

Orsaken: bristen på resultat i kombination med den ekonomiska verkligheten.

Bent skriver på sin blogg att hon fick beskedet i samband med tävlingar i Björnriket tidigare i veckan.

– Vi har inga officiella landslagstrupper än. Men jag pratade med henne i måndags, det stämmer, säger alpindamernas förbundskapten Ulf Emilsson till TT.

– Vi lever i en resultatvärld tyvärr. Och när ekonomin ser ut som den gör tvingas vi göra så här.

Fartspecialisten Nike Bent hade den gångna säsongen som bäst en 23:e plats i superkombination. Men 27-åringen, som sedan tidigare har en andraplats i störtlopp som bästa placering i världscupen, satsar vidare mot OS nästa år trots petningen.

– Jag känner att jag inte riktigt är klar än. Jag skulle vilja ha en OS-medalj, det skulle vara skönt, säger Bent till Zportbyrån i Östersund.

– Jag har bara vetat om det här i tre dagar så jag vet inte riktigt. Men jag ska väl få vara med och träna med laget. Men jag får betala själv. Sen har de har lovat mig att få vara med och köra om att få tävla i Lake Louise (damernas fartpremiär i december). Det tycker jag är schysst, då har jag en morot att jobba mot.

Skrivet av: