"Klubbarna överens om Zlatan"

Inter och Barcelona sägs vara överens om Zlatan Ibrahimovics övergång.


Zlatan Ibrahimovic är nu mycket nära en flytt till Barcelona. De båda inblandade klubbarna sägs vara överens om detaljerna i övergången. Det enda som verkar kunna sätta stopp för affären nu är Samuel Eto'o.

Det är den spanska tidningen El Mundo Deportivo som rapporterar att Inter och Barcelona nu har kommit överens om en övergång för Zlatan. Priset för svensken ska ha landat på Samuel Eto'o plus tio miljoner euro, cirka 110 miljoner kronor. Alltså avsevärt mycket mindre än de 40 miljoner euro plus Eto'o som Inters president Massimo Moratti begärde från början.

Det enda som i nuläget ser ut att kunna sätta stopp för en affär mellan klubbarna är Samuel Eto'o själv. Kameruanen trivs utmärkt i Barcelona och har deklarerat att han inte tänker lämna laget frivilligt, än mindre tomhänt. Målkungen har sagt att han dels kräver en saftig fallskärm från Barcelona, dels att han för fem säsongen i Inter får 65 miljoner euro, drygt 700 miljoner kronor.

Transferfönstret är öppet till och med 31 augusti, så än är det ingen brådska att få affären i hamn. Men Barcelona torde vara sugna på att få det här ur världen så snabbt som möjligt för att kunna fokusera på andra inköp.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!