Måndag 2 Aug
Stockholm

Här är den allsvenska säsongens sämsta elva

1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

En uppställning fylld till bredden av besvikelser som kommer göra allt för att glömma den allsvenska säsongen 2011.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bubblare

Johan Oremo, Djurgården.

Robin Söder, IFK Göteborg.

Agon Mehmeti, Malmö FF.

Thiago, Trelleborgs FF.

Miljan Mutavdzic, Malmö FF.

Efter att Nyheter24 plockat ut säsongens bästa elva, är det dags för den sämsta. Ett 3-5-2 med kompetenta spelare men som har gjort fruktansvärt dåliga säsonger. Ett lag som tränas av nykomponerade duon Josep "Pepe" Clotet Ruiz och Tom Prahl.

Målvakt: Markus Sandberg, Göteborg. (Nauzet Perez, Halmstad)

Motivering: IFK Göteborg har ett av allsvenskans bästa och jämnaste lag. Men - Markus Sandberg har helt omotiverat spelat över hälften av matcherna trots att han i ärlighetens namn varit ganska dålig. Nu har han ersatts av Johans broder Erik Dahlin som gör det avsevärt mycket bättre. Nauzet Perez är beredda på att hoppa in och nita någon om det behövs.

Backlinje: Peter Abelsson, Trelleborg. Tomas Zvirgzdauskas, Halmstad. Karl Svensson, IFK Göteborg.

Motivering: I Tom Prahls lagbyggen är alltid Peter Abelsson en nyckelspelare. Oavsett vilket lag - och oavsett vilket år det är. För nu har det gått ett par år, och Abelsson har haft ett par knäskador, blivit ett par år äldre och gör bara ett par kilometer i timmen och då släpper man in ett par mål också - typ flest i allsvenskan trots att målvakt Viktor Noring gjort ett par räddningar (tredje flest i allsvenskan). Tomas Zvirgzdauskas har orsakat straffar och inte alls sett lika stabil ut längre. Karl Svensson har gjort en bättre säsong och fått spela men ser ganska osäker ut i vissa lägen. 

Mittfältare: Ikpe Prince Ekong, Djurgården. Raul Ruiz, Ivan Diaz, Javi Hernandez, Halmstad. Joakim Sjöhage, Trelleborg.

Motivering: Ikpe Prince Ekong är en härlig typ som tyvärr tappat gnistan totalt sen han lämnade Gais för Djurgården. Mittlåset utgörs av tre Halmstadspelare, tre små genier med tiki-taka-fötter som håller världsklass, tre spanjorer som tillsammans med två andra spanjorer satte de första spikarna i den kista som för ner Halmstad ner från allsvenskans finrum för första gången på 20 år. Till höger spelar Joakim Sjöhage (förvisso en ovan roll, han trivs bäst med att vara värdelös på topp) och det kräver ingen motivering.

Anfall: Brunet Hay Pino, Örebro. James Keene, Elfsborg.

Motivering: Mitt under brinnande säsong värvades internetprofilen Brunet Hay Pino från Panama till Örebro. Med imponernade 9 mål på 18 matcher i den panamanska serien bevisade han i Örebro... hur dålig den panamanska serien måste vara. Hans få, få minuter för Örebro räcker till en plats brevid James Keene. Han är förvisso ljusår bättre men rosade inte marknaden i år heller och skickades i väg på lån till norska Fredrikstad (0 mål även där).

Kommentera
Kopiera länk
Dela