Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Sorgligt Helsingborg”

- 18/12/2009, 17:29 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Bengt Adofsson ligger bakom flera tunga värvningar i Helsingborgs IF. Nu beklagar han å det bestämdaste att klubben tappat profilen Henrik Larsson till ärkerivalen Landskrona BoIS.

Genom ett investmentbolag har Bengt Adolfsson legat bakom flera av Helsingborgs tunga spelarköp det senaste årtiondet. Vi snackar här om spelare som Alvaro Santos, Andreas Jakobsson och Henrik Larsson. Nu är han kritisk sedan den senare, efter sin aktiva karriär, lämnat klubben för att bli tränare i Landskrona BoIS.

- Det är naturligtvis mycket tråkigt. Det är sorgligt av dem, att de inte lyckas hitta någon roll för Henke i föreningen, speciellt med tanke på vilket engagemang han haft för klubben och vilken förebild han är, säger Adolfsson till Eurosport.

Han har tidigare varit vice ordförande i HIF men hoppade av redan sommaren 2006 efter meningsskiljaktigheter i styrelsen. Och att Henke gick till ärkerivalen BoIS är inte poppis hos Adolfsson.

- Det är inte många stjärnor av den kalibern i Sverige och Henke är också en stor person som Helsingborg borde ta vara på. Det hade funnits många roller i klubben som hade passat, inte bara i a-laget utan kanske också på ungdomssidan.

Han tar också upp nye tränaren Conny Karlsson som saknar tränarutbildning och som måste sätta sig i skolbänken.

- Det var ju lite snack om att Henke inte hade licens för att träna i allsvenskan. Det blir ju extra lustigt när man hittar en annan tränare utan utbildning, säger Adolfsson.