Beckham bakom Milans seger

Stark vinst på bortaplan mot Lazio innebär att Milan passerar Juventus i toppen.

Söndagskvällens italienska möte mellan Lazio och Milan slutade med en blytung seger för de rödsvarta milaneserna. 3-0 på bortaplan mot laget från Rom gör Milan till ny tvåa i Serie A, sex poäng efter Inter.

David Beckham fick återigen starta på Milans mittfält. Engelsmannen har sedan ankomsten till klubben imponerat och verkligen bevisat sin storhet som fotbollsspelare. I söndagskvällens seger mot Lazio stod "Becks" bakom två av målen, och frågan är nu om inte Milan känner sig tvungna att köpa loss honom från LA Galaxy i och med succén och den positiva effekt han haft på laget.

Första halvleken var en avvaktande historia inledningsvis. Chanserna började så sakteliga skapas och plötsligt, som en blixt från klar himmel, hände allt på en gång. Lazios anfallare Goran Pandev och Mauro Zarate hade inom loppet av två minuter var sin jättemöjlighet att göra mål. Men i stället är det Milan som tar ledningen då David Beckham slår in en mycket snygg boll till Pato som bara behöver sätta till foten.

I början av andra halvlek visade Beckham hela världen varför hans högerfot är bland det känsligaste som finns. Med en precis frispark satte han bollen mitt på Ambrosini som omarkerad kunde nicka in 2-0 till bortalaget. Milan ägde matchen totalt och Beckham gjorde sin kanske bästa match i Milantröjan. Kaka spikade slutresultatet 3-0 och Milan passerade därmed Juve i ligan.

Faktum är att Beckham kunde fått ännu en assist. Han slog ett inlägg till Pato som brassen nickade in, men målet blev hårfint bortdömt för offside.