Hoppfull Krkic in i hetluften

Spanien möter Tyskland i kvällens andra match i U21-EM. "Vi möter ett bra lag."


Spanien har kommit till EM som favoriter till guldet. I frånvaron av de tre största U21-stjärnorna – Cesc Fabregas, Sergio Ramos och David Silva spelar Confederations Cup – faller strålkastarljuset naturligtvis på Bojan Krkic. Barcelonas 18-årige anfallare tror stenhårt på sitt eget lag.

– England kommer med ett kanonlag, men Italien, Serbien och Tyskland blir också farliga. Det är viktigt att vi får en bra start. Jag är optimistisk och tror att vi går hela vägen, säger Krkic enligt Aftonbladet.

Måndagskvällens första gruppspelsmatch spelas mot Tyskland. En svår öppning i en svår grupp. Och man kan verkligen kalla det en prövning för det favorittippade spanska laget.

Spanien och Sverige spelade 0-0 i en träningsmatch tidigare i våras och Krkic tror att värdnationen kan komma att överraska många.

– De har ett intressant lag. Inget spektakulärt, men oerhört bra i det fysiska spelet. Jag är säker på att de kommer att vara ännu bättre på hemmaplan.

Den 26 juni kan Spanien och Sverige komma att mötas. En semifinal mellan lagen, vilket infaller om Spanien vinner sin grupp och Sverige slutar tvåa i sin, är inte alls omöjlig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!