Tyskland närmast segern mot Spanien

- 16/06/2009, 12:45 -

Tungviktsmötet mellan Spanien och Tyskland slutade mållöst i Göteborg, 0-0.

Närmast segern låg tyskarna.

Men giftige Mesut Özil brände två frilägen.

Seniorupplagan spelade hem EM i fjol och Barcelona lyfte Champions League-bucklan i maj. Anförda av fixstjärnan Bojan Krkic vill Spaniens U21-landslag nu fullborda en imponerande trippel. Men vägen till landets första EM-titel i U21-sammanhang sedan 1998 kan bli riktigt lång. Det bevisades inte minst i premiären.

Det mindre namnkunniga Tyskland blev nämligen en obehaglig överraskning för spanjorerna. Matchen var förvisso en ganska jämn tillställning men tyskarna hade de hetaste chanserna.

– Jag är ändå inte nöjd. I den första halvleken hade vi för stor respekt för Spanien. Det blev bättre i andra och vi borde gjort något mål, säger Tysklands förbundskapten Horst Hrubesch.

Han tänker då speciellt på Mesut Özils missar. Werder Bremen-spelaren gjorde den gångna säsongen tre mål och 15 assist i Bundesliga och oroade ständigt Spaniens försvar. Men han brände två frilägen i den andra halvleken.

–Özil är en viktig spelare för laget och en av de bästa spelarna jag haft. I dag var det bara målet som saknades, säger Hrubesch.

Spanien såg håglöst ut i den andra halvleken och i den 82:a minuten byttes en besviken Krkic ut. Han raderades fullständigt ut av mittbacken Jarome Boateng som var en gigant i Tysklands backlinje.

– Bojan (Krkic) är ständigt i rörelse och väldigt farlig. Men vi försvarade oss bra och jag är nöjd med min insats, säger Boateng.

Spaniens förbundskapten Juan Ramon López såg inte allt för nöjd ut efter den mållösa premiären men kunde ändå pusta åt en vunnen poäng.

–I första halvlek var vi lite bättre och skapade flera bra chanser. I andra gjorde vi fler misstag och sett över hela matchen var oavgjort ganska rättvist, säger han.

Skrivet av: