Ingen Harbuzi i Sveriges startelva

MFF-teknikern petas när Sverige går in i U21-EM på tisdagen.


Efter en fantastisk vårsäsong i Allsvenskan blev Labinot Harbuzi uttagen till U21-truppen i EM. Många har ropat efter en plats i startelvan åt 23-åringen, men förhoppningarna har varit förgäves. Harbuzi startar på bänken mot Vitryssland.

U21-EM tjuvstartade med två matcher från grupp b på måndagen. Favorittippade Spanien hade stora problem med Tyskland och ska vara glada för 0-0. Detsamma gäller England som kan tacka Micah Richards för dennes kraftfulla nick till 2-1 mot Finland. Det är dock på tisdagskvällen turneringen startar på allvar för oss svenskar.

Sverige möter Vitryssland i något som kan vara en avgörande match redan nu. Italien ses som storfavoriter till gruppsegern vilket gör att Sverige och Serbien lär slåss om den andra slutspelsplatsen. En seger mot Vitryssarna är därför i det närmaste ett måste för att hålla semifinaldrömmen vid liv.

Förbundskaptenen Jörgen Lennartsson väljer att spela med IFK Göteborgs duo Gustav Svensson och Pontus Wernbloom på innermittfältet samt hollandsproffsen Marcus Berg och Ola Toivonen på topp. I mittförsvaret huserar som väntat Mattias Bjärsmyr och Rasmus Bengtsson. Det enda namnet som kan ses som lite oväntat i startelvan är Emil Johansson. Hammarbys ytterback snor ansvaret om vänsterförsvaret från Blackburns Martin Olsson.

Och så bänkas då alltså Labinot Harbuzi. Men med den hysteriska form skåningen visat på sistone kan vi nästan garantera speltid för honom.

Sverige - Vitryssland, U21-EM, 18:05, TV4.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!