England premiärvann med tio man

Finland chockade engelsmännen och bjöd upp till dans. Men det räckte inte.

Dörren till U21-EM öppnades på måndagskvällen, och inledningsvis gjorde den det med en riktig smäll. England förväntades styra både tempo och spel, men Finlands hårda och höga press gjorde att Premier League-stjärnorna aldrig fick någon ordning på spelet. Storstjärnan Theo Walcott rörde knappt bollen och blev utbytt efter första halvlek.

Trots Finlands skrämseltaktik var det England som tog ledningen. Aston Villas Gabriel Agbonlahor tryckte sig förbi en försvarare och spelade bollen snett inåt bakåt där Wigans Lee Cattermole kunde trycka in 1-0. Lyckan varade i en kvart innan vårt blåklädda grannland rättvist kvitterade.

Berat Sadik ville inte vara sämre än Agbonlahor utan tryckte sig förbi Michael Mancienne i det engelska försvaret. Chelseabacken svarade med att bakifrån krama om Sadik, något som resulterade i frilägesutvisning och straff för Finland på vilken Tim Sparv tryckte in 1-1.

Kanske var Manciennes utvisning och en utskällning av förbundskaptenen Stuart Pearce precis vad England behövde. För i andra halvlek kom favoriterna ut som ett nytt lag och efter bara åtta minuter knoppade Micah Richards in en hörna till 2-1 för England.

Finland gjorde vad de kunde och var nära kvittering ett par gånger i slutminuterna, men utan att lyckas. De ska dock vara mycket stolta över sin insats och fortsätter spelet se ut som på måndagen kan finnarna bli en mycket obehaglig överraskning för både Spanien och Tyskland.