Motståndare: Vitryssar med CL-rutin

Fyra vitryska spelare, jämfört med noll svenska, spelade i årets Champions League.


Vad vet vi egentligen om det vitryska motståndet i kvällens match i U21-EM? Inte mycket mer än att laget innehåller fyra spelare med rutin från det senaste årets Champions League – att jämföra med Sveriges noll spelare.

Vitryska BATE Borisov kvalificerade sig för gruppspelet i Champions League den gångna säsongen och fick där mäta sig med inga mindre än Juventus, Real Madrid och Zenit St. Petersburg. Matcher som för fyra av spelarna i den vitryska truppen givit ordentligt med rutin inför äventyret i U21-EM.

– Det är ett löpstarkt lag och väldigt tekniska. De påminner inte så mycket om öststatslagen, utan spelar lite mer som det nya Ryssland, säger Sveriges lagkapten Mattias Bjärsmyr till TV4.

Igor Shitov, Maksim Bordachov, Aleksandr Volodko och Sergei Kryvets är namn som för de flesta av oss inte säger ett dyft. Men faktum är att de har mer rutin från spel på toppnivå än de flesta av de svenska spelarna. Utmaningen för blågult blir sannolikt tuffare än vad många tror.

– Ett bra lag som är passnigsduktiga. Det gäller att vara på tårna och vara aggressiva, säger Rasmus Elm om tisdagens motståndare.

Avspark sker 18:15. Måtte de svenska spelarna ha glömt vad som hände i Salt Lake City 2002.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!