Så vill Hamrén att Sverige ska spela

Byter spelsystemet och förväntar sig rätt attityd.


Erik Hamrén har verkligen fått en rivstart på sitt nya jobb som Sveriges förbundskapten i fotboll.

I går samlade han första gången spelarna runt sig och förklarade vad vad han kräver i sitt "nya" landslag. Efter en timme med spelarna träffade han media.

– Det var självklart speciellt att få träffa spelarna, det är något som jag har sett fram emot en längre tid. Det är alltid så att man känner på varandra första gången. Det handlar först och främst om att vara sig själv, att spela någonting gör jag inte.

"Det är jäkligt bra"

– Jag berättade lite om de tankar jag har kring hur vi ska spela och agera. Det är inte jag som är viktigast, jag och de andra tränarna ska vi hjälpa dem. I Norge har vi ett bra ord för det: stötteapparat. Det är jäkligt bra, det säger vad som är meningen. Det kändes som ett bra första snack, men det blir alltid lite korvstoppning första gången. Lite för mycket på en gång, säger Hamrén i tv-intervjun med TV4.

Vill lämna 4-4-2

Hamrén avslöjade dessutom att han vill försöka komma ifrån det 4-4-2-system som Lars Lagerbäck aldrig lyckades med. Det nya landslaget ska spela mer europeiskt.

– Det här med siffror är en lek, det viktiga är hur vi uppträder. Och det hoppas jag ni ska se redan på onsdag. Vi måste komma ihåg att vi har två träningar på oss att få till det. Jag vill se attityd, utstrålning och jag vill se att vi gör allt för att nå ett bra resultat. Visar vi att vi vill så är jag nöjd, men visar vi att vi vill så har vi också en möjlighet att vinna, säger han.

I dag tränar spelarna i italienska Cesena.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Zlatans stora svek