Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

18-åring sköt Norrköping till allsvenskan

Nyman en ovan matchhjälte.
1 av 3

Nyman en ovan matchhjälte.

BILDBYRÅN

2 av 3

BILDBYRÅN

3 av 3

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Sport | 16/10/2010 18:21

Christoffer Nyman avgjorde mot Ängelholm och sköt det forna storlaget till allsvenskan.

ÄNGELHOLM. Ängelholm pressade på rejält och gjorde matchens enda mål i den första halvleken. Men det blev liv i matchen när Mikael Dahlgren drog på sig sitt andra gula kort.

Sebastian Andersson, som gjorde 1-0-målet, var ytterst nära att punktera matchen men stolpen stod i vägen den gången. Istället kvitterade Norrköping i den 84:e matchminuten. Imad Khalili sköt in en frispark som styrdes in av ÄFF-försvarare.

Sedan kom den dramatiska avslutningen. Christoffer Nyman, som endast hade gjort ett inhopp tidigare i Superettan, sköt det forna storlaget till allsvenskan efter att ha skickat in en retur.

– Helt otroligt när man är uppväxt i den här stan och att sen få avgöra. Jag tror inte riktigt jag fattar vad jag har gjort, säger matchhjälten till TV4.

IFK Norrköping är tillbaka. På tiden. Hoppas att ledningen ser till att det är en stabilare grund 2011 och inte fuskbygge som klev upp 2008.”, skriver Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh på Twitter.

Flera av lagets mål på vägen till allsvenskan