Nu har Hammarby Fotboll officiellt tagit ställning mot polisens insats.
1 av 4
Nu har Hammarby Fotboll officiellt tagit ställning mot polisens insats. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Matchen vann Assyriska med 2-0 efter mål av bland andra Fuad Hyseni.
2 av 4
Matchen vann Assyriska med 2-0 efter mål av bland andra Fuad Hyseni. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Supportrarna har tidigare uppmanat alla drabbade att JO-anmäla polisens insats.
3 av 4
Supportrarna har tidigare uppmanat alla drabbade att JO-anmäla polisens insats. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Efter ett internt bråk i klacken, som enligt supportrarna redan lugnat ned sig, gick polisen in med dragna batonger och pepparspray.
4 av 4
Efter ett internt bråk i klacken, som enligt supportrarna redan lugnat ned sig, gick polisen in med dragna batonger och pepparspray. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Bajen tar officiell ställning: "Polisen gick över gränsen"

Ovanligt utspel när Hammarby Fotboll går emot polisen på hemsidan efter bråket under Hammarby-Assyriska.


Läs allt om läktarskandalen

Göran Rickmer, evenemangsansvarig för Hammarby Fotboll menar att klubbens personal hade lyckats stoppa bråket när polisen ryckte in.

– Det finns inte en enda människa på denna jord som kan vara nöjd med att poliser och ordningsvakter går in för att avstyra ett internbråk som sedan resulterar i att en uppsjö av människor kommer till skada, säger han till Nyheter24.

Läs mer:

Läktarbråk när Assyriska slog Bajen

Polisen anmäls efter läktarbråket

Hammarby: "Godkänner aldrig att oskyldiga skadas"

STOCKHOLM. Först rasade supportrarna, sedan kom kritik från evenemangsansvarige. Nu går Hammarby Fotboll officiellt ut med ett ställningstagande mot polisens insats under matchen Hammarby-Assyriska förra veckan.

"Efter fredagens ytterst beklagliga händelse på Söderstadions Norra läktare har Hammarby Fotboll samlat in och sammanställt filmer, bilder och berättelser från personer på plats för att få en så klar och nyanserad bild som möjligt. Utifrån detta anser Hammarby Fotboll att polisen gick över gränsen i samband med sitt ingripande", skriver klubben på sin hemsida.

Klubben JO-anmäler

Utöver det kommer även Bajen själva att JO-anmäla fredagens polisinsats där batongslag och pepparspray användes mot många personer på klacksektionen i tumultet som uppstod efter ett bråk mellan supportrar. Supporterföreningen Bajen Fans menar att polisen gick in på sektionen när situationen redan lugnat ned sig medan polisen själva hävdar att de gick in för att stoppa bråk. Även klubben kritiserar myndighetens version av vad som hände.

På måndagen spelar Bajen på Söderstadion igen, mot Falkenberg, och klubben uppmanar fansen att inte låta känslorna efter fredagens tumult ta över.

"Polisen kommer att vara där och vi ber vår publik att inte låta inte känslorna gå överstyr. Känner du behovet att framföra din åsikt kring det som inträffade i fredags – gör då din röst hörd på ett sätt som påverkar för framtiden: Gör en JO-anmälan om du anser att polismyndigheten agerat på ett felaktigt vis", skriver dem.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.