Malmös VD stal 70 000 - sparkas

Mats Westerback har erkänt att han stulit ur klubbkassan.


Malmö Red Hawks VD Mats Westerback sparkas sedan det avslöjats att han stulit över 70 000 kronor ur klubbkassan. Enligt polisen i Malmö misstänks Westerback för grov förskingring och har erkänt.

Det var Westerback själv som först avslöjade stölden via ett mejl till klubbens ordförande Christian Rasmusson.

– I torsdags skickade han ett mejl till mig där han erkände att han hade stulit 70 000 kronor ur klubbkassan och tillgodogjort sig varor från våra sponsorer till ett värde av 30 000 kronor, säger Christian Rasmusson till Sydsvenskan.

Efter ett extrainkallat styrelsemöte polisanmäldes och sparkades Westerback. Westerback hämtades av polisen och under husrannsakan hittades delar av sponsorvarorna.

Westerbacks försvar? Han säger själv att han "lider av ett sjukligt shoppingbegär".

– Jag är grymt besviken på hans agerande. Det är en dolkstöt mot klubben, det här är en tragisk händelse, säger Rasmusson.

Nu får Pehr Malmström vara tillförordnad VD tills läget stabiliserats och klubben hittat en temporär lösning.

– Alla våra rekryteringar ska i fortsättningen ske på ett noggrannare sätt, säger Rasmusson till Sydsvenskan.

Detta är den senaste episoden i Malmös stormiga höst. I oktober sparkades sju personer i kansliet. Klubbfinansiären Percy Nilsson har sagt att klubben måste stå på egna ben nu när det nybyggda megastadion Malmö Arena invigts.

Malmö ligger för tillfället tre i hockeyallsvenskan, hela nio poäng efter ledande Leksand som dessutom har en match mindre spelad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!