Sandell sköt Sundsvall mot kvalserien

Nu är kvalserien nära för Sundsvall. Onsdagens 2-3-förlust mot Troja-Ljungby hemma i Gärdehov gör att laget har hela tolv poäng upp till en säker plats ovanför kvalstrecket.

Sundsvall hade en 2-0-ledning tidigt i den andra perioden efter mål av Henrik Thegel och Joakim Mattsson. Innan perioden var över hade gästerna emellertid kämpat sig tillbaka in i matchen.

Andreas Sundin reducerade till 1-2 innan Sami Sandell satte 2-2 med knappt tre minuter kvar att spela av perioden.

Samme Sandell blev matchhjälte för Troja-Ljungby. Bara 1.04 in i den tredje perioden sköt han 3-2. Den tidigare JVM-finländaren, som hämtades till Ljungby i början av december, har därmed gjort sju mål på 19 matcher i allsvenskan.

En annan hjälte för Troja-Ljungby var målvakten Christoffer Bengtsberg. Han stoppade 34 av 36 skott och svarade för en insats som näst intill garanterar allsvenskt spel för smålänningarna även kommande säsong.