Leksand undvek jättefiasko

Jumbon Oskarshamn hade en 2-1-ledning på serieledande Leksand inför den tredje perioden. Då skärpte sig dalmasarna och gjorde fyra raka mål.

Leksands seger skrevs till 5-2 efter att Eric Johansson, Jussi Pesonen, Daniel Hermansson och Pelle Prestberg gjort varsitt mål under de avslutande 20 minuterna.

För poängligaledaren Prestbergs del var målet hans 30:e för säsongen, samma antal som han gjorde under fjolårssäsongen.

Oskarshamns målvakt Axel Brage storspelade under de två första perioderna och släppte bara in ett mål på 21 skott. Målet inprickat av Oliver Ekman Larsson under ett powerplay tidigt i den andra perioden. Juniorbacken hade även två assist i matchen.

Tidigare HV71- och Södertäljebacken Daniel Ljungkvist gav Oskarshamn ledningen med 1-0 medan Kristoffer Jonsson återgav smålänningarna ledningen sent i den andra perioden.

Leksand har sex poäng till godo på tvåan AIK i toppen av tabellen. Dessutom med en match färre spelad. Oskarshamn är hela 17 poäng från Björklöven ovanför strecket och får inrikta sig på kvalseriespel.