Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt om kvällens kvalserie

- 23/03/2010, 14:30 -
Ska Leksand få jubla och slå Växjö?
1 av 3

Ska Leksand få jubla och slå Växjö?

Scanpix

Kommer AIK att sänka 08-rivalen Södertälje?
2 av 3

Kommer AIK att sänka 08-rivalen Södertälje?

Scanpix

Ska Jonas Rönnqvist och Bert Robertssons Almtuna stå för ytterligare en skräll, den här gången mot Rögle?
3 av 3

Ska Jonas Rönnqvist och Bert Robertssons Almtuna stå för ytterligare en skräll, den här gången mot Rögle?

Scanpix

I kväll är det dags för en ny omgång i kvalserien. Häng med när Nyheter24 guidar dig genom alla matcher.

Förra omgången bjöd på några skrällar och kvalserien ser ut att bli jämnare än någonsin.

Leksand - Växjö

Leksand är det absolut dyraste laget i allsvenskan och det satsas stenhårt på ett avancemang till elitserien. Leksand vann hela grundserien, men de öppnade inte kvalserien särskilt övertygande. En 4-2 förlust borta mot Almtuna hade nog inte dalmasarna räknat med.

Växjö fick se sig besegrade i förra omgången med uddamålet borta mot AIK. De slutade trea i grundserien och har fortsatt producera mycket mål. De gjorde fem stycken på AIK. Men de måste täppa igen och spela ett stabilt försvarsspel om de ska hindra Leksands framfart.

Avgörande blir Leksands stjärnor eller Växjös försvars- och målvaktsspel.

AIK - Södertälje

Det vankas 08-derby. AIK har varit skakade av ekonomiska kriser, en möjlig flytt till KHL, turerna har varit oändliga. Ändå lyckades de trots allt tjafs runt omkring komma tvåa i serien. De har jagat en elitserieplats länge och det känns lite som nu eller aldrig för AIK.

Södertälje öppnade kvalserien utomordentligt i "elitseriemötet" mot Rögle. Målvakten Riku Helenius storspelade och höll nollan. Han lär ha ett stort självförtroende just nu. Det här blir ett jämnt möte som verkligen kan sluta hur som helst.

Avgörande blir målvakterna.

Rögle - Almtuna

Rögle har haft en riktigt knackig elitseriesäsong - och de inledde kvalserien minst lika knackigt. 28 skott - men inget mål blev facit. Något som helt enkelt inte får inträffa i en så här pressad situation. De är revanschlystna och lär inte vilja ge bort sin elitserieplats hipp som happ.

Almtuna har varit säsongens skräll. De vann mot Leksand med 4-2 i första matchen. Tränarparet Jonas Rönnqvist och Bert Robertsson har verkligen gjort underverk med det unga och relativt orutinerade laget. De har ett jäkla go och kommer inte att vika ner sig. Ungdomarna kommer att gå på adrenalin och kämpa till sista sekunden.

Avgörande blir viljan.